Grootste netwerk van familiebedrijven

« By Families, For Families… for successful enterprises »

➡ Klik hier voor de video over FBN-I

Family Business Network international (FBNi) is het grootste internationale not-for-profit netwerk van familiebedrijven ter wereld. FBNi werd in 1989 opgericht en telt momenteel meer dan 11.000 leden in meer dan 65 landen. De vereniging omvat 31 hoofdzakelijk nationale chapters. Het overwegend Europese netwerk groeit voortdurend, en bestrijkt vandaag landen in Noord- en Zuid-Amerika, de regio Asia-Pacific en de Golfstaten. We weten dat de inzet en het multi-generationele denken van familiebedrijven een ongeëvenaard concurrentieel voordeel en een bijzondere persoonlijke voldoening kunnen opleveren.

FBNi streeft volgende doelstellingen na:

Delen van kennis en beste praktijken binnen het wereldwijde netwerk
Next generation activiteiten ontwikkelen die de continuïteit van het familiebedrijf garanderen door de volgende generatie voor te bereiden en op te leiden
Rol van het familiebedrijf verdedigen en promoten bij overheden en opinieleiders.

« The networking provides significant value. We discovered that even if the family businesses come from different continents they still share the same values and ways of doing business. »

Jaarlijkse Summit

FBNi organiseert jaarlijkse Summits die overal ter wereld plaatsvinden. Deze boeiende Summits geven iedereen de kans om wat afstand te nemen. Ze volgen aandachtig de toelichtingen van wereldwijd vermaarde experts over hun recentste studies of de concrete getuigenissen van belangrijke bedrijfsleiders en hun ervaringen als leiders, zowel op zakelijk als op familiaal vlak. Er is altijd een goede mix van casestudy’s, interactieve sessies in kleine groepen, bedrijfsbezoeken en uiteraard networking. Een must voor elke eigenaar of leider van een familiebedrijf.

Behalve de uitwisselingen van beste praktijken voert FBNi ook studies en onderzoek uit die geleidelijk aan een stevig uitwisselingsplatform vormen voor de verschillende chapters. Ze vormen ook een onuitputtelijke informatiebron voor de leden en een goede basis voor de familiebedrijven om mee naar buiten te treden.

Voorrang aan de NxGen, de leiders van morgen

Net als voor FBN Belgium het geval is, geeft FBNi voorrang aan de ‘Next Generation’ (jongeren tussen 18 en 40 jaar die nog niet aan het hoofd staan van hun familiebedrijf). De programma’s van FBNi geven hen immers een unieke kans om in een ontspannen sfeer hun netwerk uit te breiden, maar vooral ook om kennis op te doen over hoe ze verantwoordelijke aandeelhouders of leiders kunnen worden.

Dankzij zijn wereldwijd netwerk biedt FBNi ook interessante buitenlandse filantropische programma’s evenals internationale stagemogelijkheden in andere familiebedrijven, en dat in de best denkbare omstandigheden. Tot slot bekroont de ‘Young Entrepreneur Award’ een vernieuwend project en moedigt langs deze weg het ondernemerschap aan. Drie jonge Belgen mochten deze prijs al in ontvangst nemen.

Alle info over FBN international, zijn leden, chapters en activiteiten vindt u op www.fbn-i.org.
Ga voor meer informatie over NxGen events naar www.myng.org.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
© Copyright 2022 FBN Belgium. Created and developed by Blue e-Motion | Smart Digital Agency
Gebruiksvoorwaarden | Cookie policy

Inloggen op de ledenzone

or    

Wachtwoord vergeten?

Create Account